Ne gubite dragocjeno vrijeme... ... budite uvijek ispred drugih... ... pronađite rješenje stvoreno samo za Vas... ... i ostvarite još jedan korak prema uspjehu. Mi smo tu da Vam u tome pomognemo.

Alfresco

Alfresco ECM (eng. Enterprise Content Management) je vodeći enterprise open source sustav za upravljanje dokumentima odnosno sadržajem općenito, a obuhvaća sljedeće module:

  • upravljanje dokumentima

  • upravljanje digitalnim sadržajem

  • upravljanje zapisima

  • upravljanje web sadržajem

  • kolaboracijski portal

  • upravljanje poslovnim procesima

Odlika Alfresco sustava je visoka skalabilnost, što ga čini odličnim temeljem za gradnju dokumentacijskih rješenja različitih razina složenosti. Svi su moduli bešavno integrirani u jedinstvenu aplikaciju, koja krajnjim korisnicima nudi Web 2.0 korisnička sučelja, ali i niz standardnih sučelja za integraciju s drugim sustavima – CIFS sučelje omogućuje laku integraciju u strukturu mrežnih mapa, a CMIS sučelje pristup i manipulaciju dokumentima od strane drugih sustava.

Sve funkcionalnosti Alfresco sustava dostupne su kroz aplikacijsko programsko sučelje (eng. application programming interface - API). Otvorena arhitektura omogućuje gradnju aplikacijskih rješenja povrh Alfresco sustava i jednostavnu integraciju s drugim sustavima ili uredskim softverima poput Microsoft Office ili OpenOffice alata.

Funkcionalnosti za upravljanje dokumentima i digitalnim sadržajem općenito daju osnovne funkcionalnosti sustava. Moduli upravljanja zapisima i web sadržajem nadogradnje su osnovnih funkcionalnosti. Modul upravljanja poslovnim procesima omogućuje implementaciju poslovnih procesa koji olakšavaju manipulaciju sadržajem. Kolaboracijski portal je nadogradnja standardnog Alfresco korisničkog sučelja, koji kroz Web 2.0 sučelje daj niz kolaboracijskih alata koji olakšavaju suradnju među korisnicima pri radu s dokumentima.

Alfresco sustav je dostupan u dvije osnovne verzije:

  • Alfresco Enterprise

  • Alfresco Community

Alfresco Enterprise je komercijalna verzija, koja podrazumijeva plaćanje godišnje pretplate (eng. subscription) za podršku, ali ne i licence. Kroz pretplatu se ostvaruje pravo na tehničku podršku (s raznim stupnjevima SLA), pristup bazi znanja i dokumentaciji, te pristup nadopunama (service packs & hot fixes). Moguća je instalacija u okolinama koje osiguravaju visoku raspoloživost, te distribucija nekih servisa na zasebne servere (npr., server za pretraživanje). Model pretplate određuje svojstva hardvera na koji se Alfresco Enterprise može instalirati (broj CPU jezgri, konfiguracija visoke raspoloživosti da ili ne), što opet određuje broj preporučenih istovremenih korisnika. Ne postoji eksplicitno ograničenje broja imenovanih korisnika ili istovremenih korisnika.

Alfresco Community je potpuno besplatan za korištenje, no dolazi bez korisničke podrške od strane Alfresca. Za ovu se verziju ne izdaju nadopune (service packs & hot fixes), te ne postoji mogućnost korištenja naprednih arhitektura poput visoke raspoloživosti. Skup podržanih baza podataka i aplikacijskih servera je značajno ograničenije nego kod Enterprise verzije. Kao i kod Enterprise verzije, ne postoji eksplicitno ograničenje broja imenovanih korisnika ili istovremenih korisnika.

Alfresco je okosnica našeg portfelja proizvoda i usluga iz područja upravljanja dokumentima i sadržajem. Za više informacija slobodno nam se obratite na  .


Više o temi

Upravljanje dokumentima

Alfresco sustav za upravljanje dokumentima služi za prikupljanje, razmjenu te arhiviranje dokumenata.

Upravljanje zapisima

Alfresco nudi sve što je potrebno organizacijama da prikupljaju, klasificiraju, kontroliraju i uništavaju razne službene dokumente.

Upravljanje web sadržajem

Koristeći sinergiju s osnovnim modulom za upravljanje dokumentima, Alfresco posjeduje naprednu komponentu za upravljanje web sadržajem.

Kolaboracija

Alfresco Share je kolaboracijski portal koji nudi kolaboracijske funkcionalnosti korisnicima i timovima unutar poduzeća.

Zašto preporučamo Alfresco?

Koje su prednosti korištenja Alfresco platforme u odnosu na konkurentska rješenja?