Ne gubite dragocjeno vrijeme... ... budite uvijek ispred drugih... ... pronađite rješenje stvoreno samo za Vas... ... i ostvarite još jedan korak prema uspjehu. Mi smo tu da Vam u tome pomognemo.

DMS Rješenja

OptimIT u svojoj ponudi ima niz proizvoda i usluga iz područja upravljanja dokumentima. Sustavi za upravljanje dokumentima su programska rješenja koja omogućuju upravljanje i pohranu dokumenata u elektroničkom obliku, na način sa osiguravaju tajnost, dostupnost i integritet dokumenata.

Temelj ponude je Alfresco ECM (eng. Enterprise Content Management), vodeće enterprise open source(1) rješenje u području upravljanja dokumentima. Odlika Alfresco rješenja je visoka skalabilnost, što ga čini odličnim temeljom za gradnju dokumentacijskih sustava različitih razina složenosti. Otvorena arhitektura omogućuje gradnju aplikacijskih rješenja povrh jezgrenih dokumentacijskih funkcionalnosti i jednostavnu integraciju s drugim sustavima i uredskim softverima.

Ephesoft je enterprise open source rješenje za realizaciju procesa digitalizacije papirne dokumentacije, što uključuje skeniranje (engl. scanning), pripremu skeniranih dokumenata (engl. image processing), raspoznavanje teksta (engl. OCR – optical character recognition) i izvoz elektroničkih dokumenata u različitim formatima direktno u sustav za upravljanje dokumentima.

Aplikacijsko rješenje optiDOC razvijeno je povrh Alfresco ECM rješenja. Nudi niz modula kao što su upravljanje ulaznom, izlaznom i internom dokumentacijom, urudžbeni zapisnik i podrška nabavi. Svi moduli su integrirani u jedinstvenu okolinu koja nudi zajedničko korisničko sučelje i zajedničke module administracije i upravljanja zadacima. Rješenje je dostupno kao web ili desktop aplikacija.

Specijalizirana rješenja optiHR i optiPM su također visoko integrirana s Alfresco ECM. Rješenje optiHR predstavlja podršku procesu zapošljavanja, od pripreme oglasa, preko prikupljanja prijava pa do obrade prijava i izbora zaposlenika. Rješenje optiPM potpora je procesima upravljanja projektima odnosno portfeljem projekata, s naglaskom na dokumentacijske procese i objedinjavanje projektnih informacija iz različitih izvora na jednom mjestu, uz integrirane kolaboracijske alate.

OptimIT je Alfresco i Ephesoft partner. Naši školovani, certificirani i iskusni konzultanti isplanirati će za Vas, dizajnirati, uvesti i održavati rješenje za upravljanje dokumentima. Bez obzira da li su dokumentacijski procesi u vašoj organizaciji potporni ili ključna djelatnost, OptimIT će isporučiti dimenzionirano i prilagođeno rješenje koje će zadovoljiti poslovne potrebe Vaše organizacije.

(1) Sustav za upravljanje dokumentima je komponenta enterprise rješenja za upravljanje sadržajem (engl. enterprise content management (ECM)) koji je namijenjen upravljanju digitalnim sadržajem općenito (elektronički dokumenti su samo jedna vrsta digitalnog sadržaja). ECM sustavi uobičajeno uključuju upravljanje digitalnim sadržajem, upravljanje slikama, upravljanje poslovnim procesima i upravljanje zapisima. Alfresco je primjer ECM rješenja. ECM ne treba miješati s rješenjima za upravljanje Web sadržajem koji imaju drugačiju namjenu, mada se ova područja često isprepleću.