Ne gubite dragocjeno vrijeme... ... budite uvijek ispred drugih... ... pronađite rješenje stvoreno samo za Vas... ... i ostvarite još jedan korak prema uspjehu. Mi smo tu da Vam u tome pomognemo.

Escenic moduli

 

Escenic je složena platforma temeljena na J2EE tehnologiji, a koja koristi modularni dizajn kako bi se postigla skalabilnost i proširivost platforme.

Osnovna komponenta sustava je  Escenic Content Engine, koji je zadužen za posluživanje sadržaja prema korisnicima koji mu pristupaju upotrebom web preglednika. Ta komponenta i "odrađuje" najveći dio posla te predstavlja usko grlo sustava. Zato se kod portala s velikim brojem posjeta ova komponenta instalira na više poslužitelja kako bi se svi zahtjevi mogli opsluživati brzo i bez zastoja.


Druga ključna komponenta je  Escenic Content Studio, koja predstavlja klijenta za uređivanje sadržaja čime se primarno koriste urednici i novinari. Osim ovog načina uređivanja sadržaja, Escenic omogućava i "alternativne" kanale, kao što se sadržaj stvoren od strane korisnika (Comunnity EngineTip Engine Reporter) te uređivanje putem web preglednika (Web Studio Simple Publishing).

Više detalja o komponentama može se naći ovdje.


Više o temi

Escenic moduli

Escenic je složena platforma temeljena na J2EE tehnologiji, a koja koristi modularni dizajn kako bi se postigla skalabilnost i proširivost platforme.

Escenic platforma

Escenic je temeljen na J2EE tehnologiji čime je omogućeno lako proširenje platforme novim svojstvima

Reference

Ova platforma se koristi na velikom broju portala.

Implementacija Escenica

Implementacija sustava temeljenog na Escenic tehnologiji sastoji se od nekoliko dijelova.