Ne gubite dragocjeno vrijeme... ... budite uvijek ispred drugih... ... pronađite rješenje stvoreno samo za Vas... ... i ostvarite još jedan korak prema uspjehu. Mi smo tu da Vam u tome pomognemo.

Escenic platforma

 

Escenic je temeljen na J2EE tehnologiji čime je omogućeno lako proširenje platforme novim svojstvima. Tipična arhitektura se sastoji od nekoliko elemenata:

  • relacijske baze podataka (kao što su  MySQL  ili  Oracle) u kojoj se čuvaju članci i metapodaci;

  • (mrežnog) datotečnog sustava u kojem se čuvaju multimedijalni zapisi;

  • LDAP poslužitelja u kojem se čuvaju podaci o korisnicima sustava (novinarima, urednicima, administratorima itd.);

  • prezentacijskog poslužitelja (Escenic Content Engine) koji krajnjim korisnicima (čitateljima) nudi pristup sadržaju;

  • publikacijskog poslužitelja (Escenic Content Studio) čija je primarna svrha da omogući novinarima i urednicima obnovu i promjenu sadržaja.

Osim ovih elemenata, ovisno o namjeni sustava dodaju se posebni elementi (npr. za prikupljanje i obradu statistike, prilagodbu sadržaja za mobilne uređaje, itd.).

 

Zahvaljujući dugogodišnjem razvoju i primjeni ovog CMS-a za portale s velikim prometom, sustav je izrazito (linearno) skalabilan što znači da će performanse, odnosno, odziv sustava rasti proporcionalno broju i brzini poslužitelja koji isporučuju sadržaj prema korisnicima. U tipičnom sustavu ranije navedene komponente su "okružene" dodatnim mrežnim servisima kao što su load-balanceri, caching proxy serveri, object cache serveri i klasteri čime se postiže izuzetna skalabilnost i visoka dostupnost platforme. Escenic se može instalirati i na samo jednom poslužitelju no uobičajena produkcijska okolina za portale s velikim brojem posjeta uključivat će desetak ili više poslužitelja. Upotrebom redundatnih poslužitelja postiže se otpornost na ispade pojedinog poslužitelja, čime se postiže maksimalna dostupnost platforme. 

 

Zahvaljujući konceptu publikacija, Escenic platforma je predviđena da na istoj instalaciji može posluživati više različitih publikacija. Stoga je ovaj sustav za upravljanje sadržajem izrazito pogodan za medijske kuće koje u svom portfoliu imaju ili planiraju veći broj portala, budući da platforma može bez problema podržati i više desetaka publikacija na istom sustavu. U isto vrijeme, sadržaj (na primjer tekstovi) se mogu dijeliti i istovremeno prikazivati u više publikacija.

 


Više o temi

Escenic moduli

Escenic je složena platforma temeljena na J2EE tehnologiji, a koja koristi modularni dizajn kako bi se postigla skalabilnost i proširivost platforme.

Escenic platforma

Escenic je temeljen na J2EE tehnologiji čime je omogućeno lako proširenje platforme novim svojstvima

Reference

Ova platforma se koristi na velikom broju portala.

Implementacija Escenica

Implementacija sustava temeljenog na Escenic tehnologiji sastoji se od nekoliko dijelova.