E-dokumenti i EDInet

20.01.2021.

Korištenje elektroničke razmjene podataka (eng.EDI) do sada je ubrzalo mnoga poslovanja, smanjilo troškove i greške u dokumentima te povećalo sigurnost razmjene.

Povezivanje proizvođača i kupaca putem EDI, OTH,PKI metode, omogućava razmjenu potrebnih dokumenata u samo nekoliko minuta (npr. e-račun, e-narudžba, e-otpremnica ,…,).

Cjelokupni poslovni proces jednostavniji je, lako se prati i osigurava nepromjenjivost,autentičnost i cjelovitost podataka.

Dokumenti su vidljivi u EDInet sustavu te postoji mogućnost elektronskog arhiviranja i vremenskog označavanja kako bi osigurali njihovu postojanost i valjanost na zakonski određeni rok.

Sustav je namijenjen velikim i malim poduzećima. Ovisno tehničkim mogućnostima , preduvjetima korisnika, postoje 2 načina korištenja usluge:

  • EDInet sučelje – online sučelje za poduzeća koja razmjenjuju mali broj dokumenata ili nemaju tehnički spremno rješenje u poslovnom programu za kreiranje i obradu elektronskih dokumenata
  • EDInet connector (integracija s ERP-om) – za poduzeća koja razmjenjuju veći broj dokumenata (automatizacija slanja i zaprimanja dokumenata putem poslovnog /ERP rješenja)

Poduzeća koja koriste EDInet platformu imaju mogućnost razmjene dokumenata s poslovnim partnerima i obveznicima javne nabave putem jednog sustava. Razmjena dokumenata lako se prati i uvijek se može provjeriti.

E-račun za obveznike javne nabave (FINA)

Od  01.07.2019. svi koji posluju s obveznicima javne nabave dužni su slati e-Račune prema centralnoj platformi (FINA).

Sukladno tome, naše EDInet rješenje proširilo se u skladu sa novim zakonskim zahtjevima kao i zahtjevima Financijske agencije te obveznika javne nabave. Naši korisnici tako imaju mogućnost i razmjene e-Računa za državu.

S obzirom da postoji mnogo poduzeća koja imaju potrebu za razmjenom samo nekoliko računa godišnje, korištenje EDInet sučelja idealno je. Ne zahtjeva instalacije, jednostavno je i korisnički prilagođeno.

Dokumenti i moduli EDInet platforme

Zašto odabrati EDInet platformu?

  • Edinet platformu koristi više od 5.000 korisnika dijeljem svijeta
  • Dostupnost sustava 0/24, sigurnost
  • OptimIT i Infinite nude usluge elektroničke razmjene dokumenata već skoro 15 godina na hrvatskom , EU i međunarodnom tržištu
  • Prilagodba potrebama korisnika i pristupačnost cijena
  • Aktivne relacije s mnogim poduzećima uključenim u EDI razmjenu
  • Podržavamo različite tipove i vrste dokumenata (XML (Oagis, UBL 2.1,….), JSON, EDIFACT , TXT)
  • Podržavamo različite komunikacijske kanale (FTP, SFTP, AS2, WS)

Korištenjem EDI, DMS sustava i prelaskom na bespapirnato poslovanje ubrzavate poslovne procese i razmjenu dokumenata, smanjujete troškove i pogreške te doprinosite ekološkoj osvještenosti u poslovanju.

Neki od korisnika koji su prepoznali važnost EDI razmjene i bespapirnatog poslovanja: Fackelmann d.o.o., Drezga d.o.o., Salvia d.o.o., AWT International, Stock d.o.o

Kontaktirati nas možete putem emaila edi@optimit.hr , kontakt forme ili na tel: 01 7897 301.

Ove internetske stranice koriste kolačiće (engl. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Postavke kolačića možete podesiti u svojem internetskom pregledniku. Više o kolačićima i načinu kako ih koristimo te načinu kako ih onemogućiti pročitajte ovdje. Klikom na gumb "U redu" pristajete na korištenje kolačića. U redu