Slanje e-Računa obveznicima javne nabave

03.07.2019.

Trebali biste slati e-Račun obveznicima  javne nabave, a ne znate što trebate napraviti?

Javite se nama, mi ćemo napraviti posao za Vas.

Elektronički račun, ili e-Račun predstavlja račun izdan, poslan i zaprimljen u strukturiranom obliku koji omogućuje njegovu automatsku i elektroničku obradu, a sadržajno je istovjetan papirnatom računu sa svim stavkama propisanim Zakonom.

Izdavateljima elektroničkih računa, prema članku 7. Zakona  (NN 94/18)  obveza izdavanja, slanja elektroničkih računa i pratećih isprava počinje s datumom 01.07.2019. godine.

Svi računi razmijenjeni u okviru sektora javne nabave moraju biti elektronički i ne smiju biti u papirnatom obliku.

Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta objavilo je popis ovlaštenih informacijskih posrednika koji u suradnji s FINA-om omogućuju prijenos i transformaciju e-Računa u javnoj nabavi.

Tvrtka OptimIT d.o.o. uključena je u projekt elektronske razmjene računa obveznicima primjene Zakona o javnoj nabavi putem centralnog sustava FINA-e i servisa “e-Račun za državu“. U skladu sa Zakonima, Direktivama i normama ovlašteni smo informacijski posrednik u pružanju cjelovitog rješenja elektronske razmjene računa, ali i svih ostalih dokumenata u poslovanju.

Slanje elektronskih dokumenta posredstvom OptimIT-a

Uz elektronsku razmjenu dokumenata (EDI) poslovna komunikacija postaje jednostavnija, brža i jeftinija što u konačnici rezultira efikasnijim vođenjem uredskog poslovanja.

Najčešće se odvija posredstvom informacijskog posrednika koji uklanja prepreke elektronske razmjene dokumenata između različitih poslovnih sustava uključenih u proces razmjene dokumenata elektronskim putem (EDI).

Kako bismo osigurali svim sudionicima na tržištu mogućnost elektronske razmjene dokumenata, razvili smo dva pristupa e-Rješenju/:

  1. WEB EDInet sučelje dizajnirano je za primanje, kreiranje, slanje i upravljanje elektronskim računima putem internetskog preglednika.
  2. EDI integracija s poslovnim programom omogućava potpunu automatizaciju primanja i slanja elektronskih računa bez ljudske intervencije.

Razmjena e-Računa uz pomoć EDI metode OptimIT-a osigurava vjerodostojnost podrijetla, cjelovitost sadržaja i čitljivost računa što je osnova za pristup bespaprinatom tržištu. Po principu „Ključ u ruke“ nudimo mogućnost e-Arhiviranja svih vrsta elektronskih dokumenata u poslovanju, gdje je osnovna ideja sustava arhiviranja omogućiti jednostavan pristup računima za sve ovlaštene korisnike, eliminirati rizik od oštećenja podataka i značajno smanjiti operativne troškove.

Ukoliko na Vašoj strani postoji interes, kroz neobavezno savjetovanje,  OptimIT tim rado će Vam pomoći u pronalasku optimalnog rješenja za Vaše poslovanje.

eračun za obveznike javne nabave

Kontaktirati nas možete putem emaila edi@optimit.hr , kontakt forme ili na tel: 01 7897 301.

Ove internetske stranice koriste kolačiće (engl. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Postavke kolačića možete podesiti u svojem internetskom pregledniku. Više o kolačićima i načinu kako ih koristimo te načinu kako ih onemogućiti pročitajte ovdje. Klikom na gumb "U redu" pristajete na korištenje kolačića. U redu