Kako nove tehnologije poboljšavaju kontakt i poslovni odnos s kupcima?

14.10.2019.

FMCG tržište vrlo je zahtjevno. Promatramo razvoj svjetske revolucije – tehnološke i digitalne, već više od 17. godina. Tvrtke stalno nastoje povećati konkurentnost svog poslovanja kroz automatizaciju ( npr. Računalni poslovni procesi).

U današnje doba gotovo nijedno poduzeće ne može uspješno konkurirati na tržištu bez automatizacije procesa. Proces odlučivanja trebao bi biti fleksibilan, a protok informacija optimiziran. Upravo zato, tvrtke koje su odlučile automatizirati svoje procese opremaju svoje zaposlenike IT alatima.

Infinite SFA rješenje

Jedno od takvih rješenja je mobilni sustav za prodajne predstavnike – Infinite SFA Rješenje. Podržava svakodnevno izvršavanje geografski raspršenih prodajnih snaga. Mobilni sustav dizajniran je kako bi pomogao prodajnim predstavnicima da upravljaju svojim radnim vremenom i obavljaju svakodnevne zadatke mnogo efikasnije. Nudi pristup cjelovitim podacima o tržištu zajedno s poviješću suradnje s kupcima. Aplikacija učinkovito zamjenjuje brojne tradicionalne dodatke prodajnih predstavnika: kalendar, bilježnicu, brošure o proizvodima itd.

Tvrtke su u potrazi za boljom vidljivošću prodajnog procesa, detaljnim tržišnim trendovima, automatiziranim operacijama koje su trenutno ručno upravljane,  poboljšanim koracima od proizvoda do tržišta i još mnogo toga – objašnjava Michał Olszewski iz tvrtke Infinite IT Solutions.

Ispravno odabrani SFA sustav veliko je dobro za svaki menadžerski tim. Prati razinu realizacije prodajnih ciljeva, KPI-eva. S Infinite SFA rješenjem, tvrtke imaju veću transparentnost prodajnog procesa, planiranih ruta, trgovačkih aktivnosti, detaljne tržišne trendove, pojednostavljene operacije koje se inače ručno odrađuju, poboljšane korake od proizvoda do tržišta i još mnogo toga.

Sustav također pomaže u uklanjanju papira iz svakodnevnih operacija omogućavajući elektronički rad sa svim dokumentima.

S obzirom na gore navedeno, menadžeri su u mogućnosti brže reagirati na promjene, jer su brze i ispravne odluke ključne za uspjeh.

Svi kupci koji koriste Infinite SFA sustav potvrđuju da su ubrzo nakon implementacije, prodajni procesi skraćeni za čak 20%, a zaključni omjer prodaje povećao se za 30%.

Budući da online kupovina postaje prirodna aktivnost za kupce, zašto ne bismo dozvolili i trgovinama da naručuju online? Infinite IT Rješenja kreirao je platformu Marketplace koja ima veliko priznanje između svojih korisnika (distributerima, trgovinama, hotelima, restoranima) olakšavajući im dnevni rad povezan s naručivanjem i rukovanjem dokumentima.

Uspjeh platforme rezultat je velikog broja korisnih i korisnički prilagođenih funkcionalnosti. Također, postoji mogućnost integracije s različitim ERP sustavima. Trenutno je Marketplace jedna od naprepoznatljivijih B2B platformi na FMCG tržištu. Pojednostavljuje proces razmjene dokumenata između distributera i primatelja.

Platforma djeluje na tržištu gotovo 20 godina. Redovito se ažurira prateći kontinuirana rastuća tržišna očekivanja. Infinite Marketplace Rješenje olakšava puni opseg B2B transakcija – od aktivnosti kupnje do konačnog plaćanja. Platforma se oslanja na tehnologiju elektroničke razmjene podataka i zahtijeva samo internetsku vezu (čak i povremeno putem modema) za ispunjavanje narudžbi i obavljanje transakcija – objašnjava Michał Olszewski.

Prednosti implementacije Marketplace usluge

Implementacija platforme Infinite Marketplace pruža korisnicima brojne prednosti, među kojima su najvažnije:

  • Pristup platformi bilo kada is bilo kojeg mjesta
  • Krajnji korisnici mogu izravno kupiti proizvode, što skraćuje ciklus isporuke narudžbe
  • Uvijek ažurne informacije o novim linijama proizvoda uz pojedinačne posebne ponude
  • Internetska komercijalna ponuda, detaljni podaci o proizvodu i user – friendly tražilica podržavaju korisnike u traženju proizvoda
  • Napredna analitika
  • Financijsko upravljanje (kreditni limiti, podmirivanje duga)
  • Dodatni alati (generiranje računa, ispis naljepnica, prevođenje indeksa)
  • Distributeri smanjuju operativne troškove do 10%

Infinite Marketplace Rješenje neprimjetno povezuje proizvođača / distributera s krajnjim klijentima podržavajući procese kupnje i isporuke. Sustav omogućuje integraciju, sinkronizaciju i suradnju poslovnih partnera u cijelom lancu opskrbe. Stalni pristup aktualnim promocijama i novim proizvodima osigurava bolju opskrbu u trgovini i veću prodaju.

IT sustavi pravilno rade u tvrtki samo kad su kompatibilni s drugim sustavima i ako su pravilno integrirani jedni s drugima. Stoga je izuzetno važno odabrati iskusnog partnera poput Infinite IT Rješenja, koji će proces integracije provesti u potpunosti.