EDInet

EDInet (eng. EDI – Electronic Data Interchange) usluge koristi više od stotinu korisnika unutar Hrvatske te više od dvije tisuće diljem svijeta.

Više od desetljeća, u digitalnom poslovanju za razmjenu elektroničkih podataka i dokumenata koristimo najnovije tehnologije. Partner nam je Infinite SP.z.o.o, renomirana tvrtka koja uspješno posluje više od dvadeset godina.

OptimIT je posrednik između korisnika i njihovih poslovnih partnera pri razmjeni digitalnih podataka i dokumenata. Kao EDI posrednik, nudimo centralno mjesto usluga vezanih uz razmjenu i arhiviranje elektroničkih podataka i dokumenata usklađenih s važećom zakonskom regulativom.

Od 2019. godine također postajemo i ovlašteni informacijski posrednik za razmjenu e-računa prema obveznicima javne nabave (FINA). Spajanjem na centralnu platformu FINE i usklađivanjem sa svim normama te zakonskom regulativom, omogućili smo našim korisnicima i uslugu kreiranja, slanja i zaprimanja e-računa za korisnike javne nabave.

Za korisnike koji ne koriste određene sustave, postoji mogućnost isporuke dokumenta na email primatelja (PKI metoda).


Osiguravamo cjelovitu i zaokruženu uslugu razmjene elektroničkih podataka i dokumenata (npr. Narudžbe, Otpremnice, Potvrde narudžbi, Računi) između poslovnih partnera.

Usluga se koristi upotrebom jednog od nekoliko dostupnih EDInet rješenja. Odabir rješenja ovisi o potrebama poslovnog procesa korisnika i njihovih poslovnih partnera. Za mala poduzeća tu je EDInet WEB, a za preostale je automatizirano slanje putem sustava.


Osim razmjene podataka i dokumenata, OptimIT nudi i modul arhiviranja kao uslugu. Korisnik može arhivirati elektroničke podatke i dokumente čak i ukoliko poslovni partner ne posluje putem EDInet sustava razmjene.

Korištenje EDInet rješenja optimizira i automatizira poslovne procese, smanjuje troškove svih sudionika poslovnog procesa, minimalizira mogućnost pogrešaka uvjetovanih ljudskom omaškom te poboljšava produktivnost.

Više informacija i mogućnosti EDInet platforme: EDInet platforma

Više informacija o EDInet platformi i e-Računu za javnu nabavu: e-Račun – javna nabava

Kontaktirati nas možete putem Kontakt forme, na email edi@optimit.hr ili na broj +385 (0)1 78 97 301

PROCES IZDAVANJA I ZAPRIMANJA E-RAČUNA

1.

Izdavatelj računa

2.

OptimIT

Informacijski posrednik

Infinite Suite

FINA certifikati

FINA certifikati

Preuzimanje računa putem linka HTTPS

*za sve korisnike

Preuzimanje računa kao privitak u e-mailu

*za sve korisnike

Preuzimanje računa putem web EDInet sučelja

*samo za EDInet korisnike

Preuzimanje računa direktno u poslovni program primatelja

*samo za EDInet korisnike

3.

Vremenska oznaka – žig

*mogući razni pravno priznati Izdavatelji unutar EU

4.

Elektronska arhiva

Infinite E Archive Suite