Ne gubite dragocjeno vrijeme... ... budite uvijek ispred drugih... ... pronađite rješenje stvoreno samo za Vas... ... i ostvarite još jedan korak prema uspjehu. Mi smo tu da Vam u tome pomognemo.

Ephesoft

Ephesoft je jedinstveni sustav za prihvat, sortiranje i OCR dokumenata. Temelji se na tehnologijama otvorenog koda (eng. Open Source)  te je u potpunosti web orijentiran (eng. web based). Ephesoftovo jednostavno sučelje i funkcionalnost omogućava brže i jednostavnije poslovanje uz značajne uštede u odnosu na slične sustave.

Umjesto da za svoje rješenje naplaćuje skupe licence, Ephesoft se odlučio za model godišnje pretplate. Pretplata korisnicima osigurava tehničku podršku i pomoć te pristup katalogu znanja i redovite nadogradnje i zakrpe sustava.

Ephesoft je razvio, objavio i ponudio dvije dostupne verzije odnosno izdanja za Ephesoft sustava:

 • Ephesoft Enterprise Edition – Open Source s komercijalnom podrškom i dodatnim mogućnostima za organizacije

 • Ephesoft Community Edition – 100% Open Source, besplatan download i besplatno korištenje

Prihvat dokumenata moguć je iz različitih izvora kao što su skeneri, faksevi, elektronička pošta, EDI sustavi ili repozitoriji. Ulazne dokumente Ephesoft automatski sortira, pomoću OCR-a pročita potrebne podatke te ih zajedno sa dokumentima proslijedi drugim sustavima ili ih pohrani u odgovarajuće repozitorije. Podržani formati ulaznih dokumenata su TIFF i PDF, a izlaznih TIFF, PDF, CSV, i XML.

Ephesoft  sustav sastoji se od modula specijaliziranih za određene radnje nad dokumentima. Svaki modul ima predefinirane dodatke (eng. plugin) koji se mogu isključiti i uključiti. Ovakav način organizacije sustava omogućuje jednostavno definiranje različitih radnih procesa (eng. workflow) za različite dokumente. Na primjer, workflow za račune će uključivati automatsko čitanje podataka (npr. podaci o tvrtki koja izdaje račun, datum izdavanja računa, datum dospijeća, iznos računa, PDV i dr.), dok će neku drugu dokumentaciju biti dovoljno samo sortirati i proslijediti drugom sustavu.

Jedinstvena je prednost Ephesofta je što se može prilagoditi na mnogo načina ovisno o potrebama korisnika. Sortiranje dokumenata moguće je na temelju sadržaja dokumenta, izgleda dokumenta ili barkodova. Automatsko čitanje podataka moguće je pomoću OCR sustava i regularnih izraza, ali i iz barkodova ili relacijskih baza.

Kontrola ispravnosti sortiranja dokumenata i pročitanih podataka odvija se pomoću jednostavnog GUI-a koje podržava različite funkcionalnosti za lakše i brže korištenje. Osim ručne kontrole, moguće je definirati i automatsku kontrolu ispravnosti

Također, Ephesoft je kompatibilan sa više sustava kao što su ECM, BPM, fax poslužitelji ili poslužitelji za elektroničku poštu. Modul za isporuku dokumenata sadrži plugin-ove  za spajanje na vodeće ECM sustave kao što su Alfresco, FileNet, Documentum ili Microsoft Sharepoint.

Svaki od modula ima i plugin za integriranje Java skripti što omogućuje jednostavnu nadogradnju i proširenje osnovne funkcionalnosti.

Ephesoft moduli:

 • Prihvat dokumenata

 • Procesiranje dokumenata

 • Automatsko sortiranje dokumenata

 • Automatsko čitanje podataka

 • Kontrola ispravnosti (automatska i ručna)

 • Isporuka dokumenata i podataka drugim sustavima

Zašto Ephesoft?

 • Smanjenje troškova prihvata dokumenata

 • Brži i jednostavniji prihvat dokumenata iz različitih izvora

 • Podaci bitni za poslovanje su brže i točnije dostupni poslovnim procesima i korisnicima

 • Jednostavan za korištenje