Ne gubite dragocjeno vrijeme... ... budite uvijek ispred drugih... ... pronađite rješenje stvoreno samo za Vas... ... i ostvarite još jedan korak prema uspjehu. Mi smo tu da Vam u tome pomognemo.

Escenic

Escenic je složena platforma temeljena na J2EE tehnologiji, a koja koristi modularni dizajn kako bi se postigla skalabilnost i proširivost platforme.

Osnovna komponenta sustava je Escenic Content Engine, koji je zadužen za posluživanje sadržaja prema korisnicima koji mu pristupaju upotrebom web preglednika. Ta komponenta i "odrađuje" najveći dio posla te predstavlja usko grlo sustava. Zato se kod portala s velikim brojem posjeta ova komponenta instalira na više poslužitelja kako bi se svi zahtjevi mogli poslužiti brzo i bez zastoja.

 

Druga ključna komponenta je Escenic Content Studio, koja predstavlja klijenta za uređivanje sadržaja čime se primarno koriste urednici i novinari.
Osim ovog načina uređivanja sadržaja, Escenic omogućava i "alternativne" kanale, kao što se sadržaj stvoren od strane korisnika (Community Engine, Tip Engine, Reporter) te uređivanje putem web preglednika (Web Studio, Simple Publishing).


Escenic s J2EE arhitekturom, polako je ali sigurno tijekom godina stvorio veliku grupu vjernih korisnika, poglavito među medijskim kompanijama. Preko 600 web portala u 21 zemlji širom svijeta radi na Escenicu, pa je tvrtka stvorila veliko iskustvo na tom području.


Zahvaljujući dugogodišnjem razvoju i primjeni ovog CMS-a za portale s velikim prometom, sustav je izrazito (linearno) skalabilan što znači da će performanse, odnosno, odziv sustava rasti proporcionalno broju i brzini poslužitelja koji isporučuju sadržaj prema korisnicima.
Escenic platforma je predviđena da na istoj instalaciji može posluživati više različitih publikacija. Stoga je ovaj sustav za upravljanje sadržajem izrazito pogodan za medijske kuće koje u svom portfolio imaju ili planiraju veći broj portala, budući da platforma može bez problema podržati i više desetaka publikacija na istom sustavu. U isto vrijeme, sadržaj (na primjer tekstovi) se mogu dijeliti i istovremeno prikazivati u više publikacija.


Osim medijskih kuća, najčešći korisnici su klubovi i općenito organizacije s članovima, te javni (društveni) siteovi. Ovaj proizvod izvrsno podržava i siteove poput Facebooka.
Escenic je proširio svoje eCommerce mogućnosti kako bi omogućio i prodavanje sadržaja. Urednici mogu dio sadržaja označiti s „naplativo". Može se postići interakcija s čitateljima kroz forume za diskusiju. Postovi se mogu filtrirati prije objave. Escenic omogućuje i često nužan kalendar događanja i upravljanje oglašavanjem (izgradnju, smještaj, održavanje i objavu oglasa).

 

Za dodatne informacije, slobodno se obratite na ovu email adresu.


Više o temi

Escenic moduli

Escenic je složena platforma temeljena na J2EE tehnologiji, a koja koristi modularni dizajn kako bi se postigla skalabilnost i proširivost platforme.

Escenic platforma

Escenic je temeljen na J2EE tehnologiji čime je omogućeno lako proširenje platforme novim svojstvima

Reference

Ova platforma se koristi na velikom broju portala.

Implementacija Escenica

Implementacija sustava temeljenog na Escenic tehnologiji sastoji se od nekoliko dijelova.