A1 Hrvatska konverzija u euro €

25.01.2023.

Prelazak Hrvatske na euro kao službenu valutu bio je značajan događaj godine koji je utjecao na poslovanje svih tvrtki. U skladu s prelaskom na novu valutu sve su tvrtke morale prilagoditi svoje poslovanje. Online kupnja posljednjih je godina u stalnom porastu, a sve više potrošača se okreće online kupnji proizvoda i usluga.

A1 Hrvatska je poznati premium brend u telekomunikacijskoj industriji.  Poznat po pružanju best-buy i fleksibilnih planova s fokusom na jednostavnost i transparentnost. Dugogodišnje partnerstvo s A1 Hrvatska krenulo je na Intershop platformi za potrebe uvođenja novih funkcionalnosti e-trgovine. Kao i kod svih poduzeća u Hrvatskoj, prelazak na euro kao službenu valutu, zahtijevao je prilagodbu poslovanja. A1 Hrvatska se, kao i mnoge tvrtke u Hrvatskoj, susreo s izazovom prebacivanja webshopa na euro.

Naša suradnja s A1 Hrvatska, poznatim premium telekomunikacijskim brendom poznatim po best-buy i fleksibilnim planovima s fokusom na jednostavnost i transparentnost, započela je korištenjem Intershop platforme. Intershop platforma verzija 7.10, omogućila nam je rad na projektu konverzije valuta i za A1 i za Tomato webshopove.

Kako bi se postiglo zadovoljstvo kupaca, implementacija novih funkcionalnosti na webshopu morala je biti obavljena brzo i učinkovito. Uzimajući u obzir potrebu tržišta za prelaskom na euro za online trgovanje i prelazak webshopa na novu valutu, naš OptimIT tim pomogao je A1 Hrvatska i Tomatu u brzom i jednostavnom prelasku na euro.

Naše euro € putovanje s A1 Hrvatska

Naš projekt s A1 Hrvatska započeo potaknuto promjenama na tržištu i uvođenjem eura kao službene valute na webshopa. Shvatili smo važnost ovog projekta i pristupili smo mu s najvećom ozbiljnošću i predanošću.

Najkritičniji aspekt konverzije bio je osigurati nesmetano korisničko iskustvo tijekom razdoblja konverzije za sve korisnike koji su u tom trenutku pregledavali webshop i vršili transakcije. Kako bismo to postigli, naš tim u OptimIT-u predano je radio, a  stručnost i znanje o softverskim rješenjima za e-trgovinu, kao i naše poznavanje platforme Intershop, zaslužni su za uspješan rezultat projekta. Uspjeli smo isplanirati i izvršiti pretvorbu na način koji je sveo na najmanju moguću mjeru sve smetnje u usluzi webshopa i omogućio nesmetano korisničko iskustvo.

Blisko smo surađivali s timom A1 Hrvatska kako bismo razumjeli njihove specifične zahtjeve i prilagodili konverziju njihovim potrebama. Naše dugoročno partnerstvo s A1 Hrvatska i naše dubinsko razumijevanje njihovih poslovnih potreba pomogli su nam da predvidimo i riješimo sve potencijalne probleme koji su se mogli pojaviti tijekom procesa konverzije.

Na kraju se naš trud isplatio i uspjeli smo dovršiti pretvorbu u roku od 3 mjeseca uz održavanje besprijekorne usluge za korisnike. Webshop A1 Hrvatska uspješno je konvertiran u euro te su njihovi korisnici mogli nesmetano kupovati i obavljati transakcije tijekom.

Kao IT tvrtka specijalizirana za softver i rješenja za e-trgovinu, naš tim odigrao je ključnu ulogu u uspješnoj konverziji webshopa A1 Hrvatska u euro. Ovom smo projektu pristupili s najvećom ozbiljnošću i predanošću te smo uspjeli završiti pretvorbu u roku od 3 mjeseca uz održavanje besprijekorne usluge za korisnike bez prekida usluge webshopa ili mogućnosti kupovine i transakcija.

Stručnost platforme Intershop i porast popularnosti online kupovine

U OptimIT-u neprestano pomičemo granice i postavljamo nove standarde. Naša suradnja s Intershopom, velikom te inovativnom platformom za e-trgovinu prilagođenom potrebama složenih poslovnih procesa, traje više od 20 godina. Pozicionirali smo se kao vodeći Intershop partner i specijalist za rješenja  e-trgovine, čime smo stekli status srebrnog partnera. To nas čini jedinim stručnjakom za Intershop u regiji i najboljim izborom za tvrtke koje žele napredovati u prostoru e-trgovine. Uz sveobuhvatno razumijevanje Intershop platforme, posebno verzije 7.10 tehnološkog sustava, u stanju smo se pouzdano uhvatiti u koštac sa svim izazovima koji se pojave.

Sumirano

Oduševljeni smo što smo radili na ovom zanimljivom i važnom projektu te što smo uspješno zatvorili još jedan projekt s jednim od naših omiljenih klijenata – A1 Hrvatska.

Naš tim u OptimIT-u može se pohvaliti jedinstvenom mješavinom stručnosti, dugoročnih partnerstava i znanja o Intershop platformi, što nas pozicionira kao vrhunski izbor za rješenja e-trgovine. Visokokvalitetna softverska rješenja su ono što volimo raditi i čemu smo predani.
Zadovoljstvo naših klijenata nam je na prvom mjestu i kao takvo  po pitanju e-commerce rješenja važno. Težimo izvrsnosti pomičući granice i postižući iznimne rezultate uz prijateljski i profesionalan pristup. Kao vrhunski pružatelj rješenja za e-trgovinu i Intershop Silver partner, radujemo se što ćemo nastaviti nadmašivati očekivanja naših klijenata.